Aanbetaling keuken

Aanbetaling keuken? Wil de verkoper bij de koop van uw keuken dat u een aanbetaling doet? Hoe weet u dat u niet teveel betaalt? Hier alle antwoorden op uw vragen.

Ontvang gratis keukenbrochures of bekijk hier direct de goedkoopste keukens van het moment.

Aanbetaling keuken

Hoeveel moet u betalen bij de aanbetaling van een keuken? De winkelier mag bij het aangaan van een overeenkomst over het kopen van een keuken, u verplicht stellen om een bepaald bedrag aan te moeten betalen.

Er zijn maximum percentages afgesproken voor deze aanbetaling. Bij veel keukenzaken is dit geregeld in de algemene voorwaarden.

Veel keukenzaken zijn aangesloten bij het CBW. Het CBW staat voor Centrale Branchevereniging voor Wonen. Alle keukenzaken die hierbij zijn aangesloten moeten zich houden aan dezelfde regels. Het CBW stelt een maximum aanbetalingspercentage van 15%.

aanbetalingkeuken

U dient het overige bedrag op de dag van aflevering te betalen. De montage kosten zijn hierbij inbegrepen. Het bedrag moet op de dag van aflevering op de rekening staan van de winkelier. Zorg er dus voor dat u dit op tijd overmaakt om misverstanden en eventuele problemen te voorkomen.

Wanneer u met de pin betaalt moet u er aan denken dat u een pin limiet heeft en u deze niet kan overschrijden. Bij een deellevering betaalt u alleen voor het deel wat op dat moment geleverd is. U betaalt de rest van het bedrag pas op het moment dat die producten bij u thuis geleverd zijn.

Faillissement bij een aanbetaling?

Wat te doen wanneer een bedrijf faillissement aan heeft gevraagd? Wanneer een bedrijf failliet gaat wordt er door de rechter een curator aangesteld.

aanbetalingkeukenAls u de dupe wordt van een faillissement dan kunt u als gedupeerde contact opnemen met de curator.

In sommige situaties kan een curator niets voor u betekenen.

U kunt dan als volgende stap een beroep doen de aanbetalingsgarantieregeling van het CBW.

Dit is weer te vinden in de algemene voorwaarden en garanties van een CBW-erkend bedrijf.

Om zeker van uw aanbetaling keuken te zijn kunt u in dit geval beter uw keuken kopen bij een CBW erkend bedrijf. Voor alle voorwaarden en garanties van het CBW keurmerk kunt u kijken op de site van Centrale Branchevereniging Wonen.

Lees dit artikel voor meer informatie.